Foulgers Opening

Project Overview

Client: John Youngs

Location: Foulgers Opening, Ber Street, Norwich

Architect: Reynolds Jury

Materials: VM Natural Plus Zinc

Foulgers Opening, Norwich

The architect of this shared ownership development of one and two bedroom flats in six blocks created a bold visual statement with pink colours and eye-catching angular lines.

 

The architect of this shared ownership development of one and two bedroom flats in six blocks created a bold visual statement with pink colours and eye-catching angular lines.

Natural zinc was the perfect material, thanks to its visual impact and low or zero maintenance for 60 plus years. The ease with which it could be shaped to fit the design and because as a carbon neutral material it helped reduce the carbon footprint of the development. To further improve the low maintenance of the development, Zinc rainwater goods were used to match the roofs lifespan.